سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته سلامت

ارسال  شده توسط  دکتر اکبر اجرایی در 88/12/26 8:5 صبح

سلامت 

هر ساله همگام با فعالیتهای مختلف جهانی و همزمان با روز جهانی بهداشت ( هفتم آوریل )در کشور ما نیز از 24-18 فروردین ماه به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده و با محوریت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همکاری گسترده دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و ادارات و سازمانهای مرتبط با سلامت برنامه های متنوع و متعددی در همه نقاط کشور برگزار می گردد . در این میان نقش ارزنده کارکنان بخش سلامت و تلاشگران عرصه تلاش و مجاهدت جهت ارتقاء تندرستی غیر قابل انکار و ستودنی است ، عمده این فعالیتها به منظور ارتقاء هر چه بیشتر فرهنگ سلامت ، تقدیر از فعالان حوزه سلامت ، جلب هر چه بیشتر مشارکت و همکاریهای عمومی در راستای تحقق جامعه سالم و تبیین شعار اساسی انسان سالم محور توسعه پایدار ، جلب مشارکت مردم از طریق تشکلهای غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد ،‌ خیرین و واقفین و توجه بیشتر دولت و مجلس به امر سلامت به عنوان زیر ساخت توسعه پایدار و توجه به فعالیتهای فرهنگی برای ارتقاء سلامت جامعه می باشد .
در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز کلیه واحدهای بهداشتی ، درمانی و اداری با به کارگیری همه همت و توان خویش و با هدف افزایش آگاهی و اطلاعات بهداشتی جامعه در مرکز استان و دیگر شهرستانهای تابعه اقدام به برگزاری برنامه های هفته سلامت نموده به گونه ای که هرساله در کشور نیز  دارای نقش ارزنده و جایگاه ویژه ای می باشند و در چند سال گذشته همواره دارای رتبه برتر و مقام اول در بین کلیه دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور بوده اند .
این فعالیتها در سالهای گذشته با برگزاری نمایشگاه بزرگ هفته سلامت در بوستانهای آزادی و هاشمی در شهرستان شیراز و مشارکت همه جانبه کلیه واحدهای تابعه و به خصوص همکاری در خور ستایش سایر ادارات و ارگانهای دولتی و شرکتها و سازمانهای مردم نهاد جلوه ای زیبا و فراموش ناشدنی به خود گرفته است لیکن در سال آینده با رویکرد جدید و برنامه های متعدد دیگر انجام خواهد شد شعار روز جهانی سال 2010 "شهرنشینی و سلامت"می باشد که با توجه به مشکلات جهانی شهرنشینی لازم است همه مردم و مسئولین در راستای کاهش مشکلاتی نظیر دخانیات و اعتیاد،افزایش تحرک بدنی و بهبود تغذیه فعالیت نمایند. ارائه خدمات بهداشتی و مشاوره ای ، عرضه محصولات بهداشتی و نمایش خلاقیتها و ابتکارات واحدهای مختلف ، گوشه هایی از این فعالیتهای ارزنده است ، این هفته فرصت مناسبی است تا با مشارکت صمیمانه همه سازمانها و واحد ها شاهد ارائه  صحنه هایی زیبا و خلق نتایج جالبی از همکاری و هماهنگی بین بخشی در کشور باشیم .

سزارین یا زایمان طبیعی

ارسال  شده توسط  دکتر اکبر اجرایی در 88/11/17 9:10 صبح

سزارین یکی از روش های پایان حاملگی به روش جراحی است که در گذشته فقط در موارد اورژانسی و در صورتی که امکان زایمان به صورت طبیعی وجود نداشت انجام می شد ولی در حال حاضر سزارین به صورت اختیاری افزایش بی رویه و نگران کننده ای دارد.
سزارین اختیاری
این نوع سزارین معمولا بر اساس توافق بین مادر و پزشک متخصص مربوطه و قبل از تاریخ اصلی زایمان صورت می گیرد. و بدان معناست که مادر می تواند در مورد جزئیات امر با پزشک مشورت کند و زمان زیادی وجود دارد که از نظرات دیگران جویا شود. معمول ترین دلائل این نوع سزارین، مشکلاتی است که در ارتباط با کانال زایمانی مادر (مانند کوچک بودن لگن و یا بزرگی بیش از اندازه جنین) و وضعیت قرارگیری جنین وجود دارد که البته ممکن است بعضی از این مشکلات در طول حاملگی یا حاملگی های بعدی رفع شود.
سزارین اضطراری
اگر در زمان شروع دردهای زایمانی، به دلایل اورانسی نیاز به سزارین پیدا شود، این سزارین، اضطراری نامیده می شود. در این مواقع فرد ممکن است مدتی نیز درد زایمان را تحمل کند ولی سرانجام مجبور شود تن به سزارین دهد. یکی از دلائل عمده این نوع عمل جراحی، آن است که درد زایمان روند مناسبی ندارد یا مراحل زایمان به درستی پیش نرفته و معطلی بیشتر مادر باعث ایجاد خطر شده و سلامت مادر یا نوزاد و یا هر دو را تهدید نماید مجبور به استفاده از روش سزارین می شوند. البته به تنهایی محدودیتی برای زمان درد کشیدن زنان وجود ندارد.افزایش فشارخون مادر و کاهش تحرکات طبیعی جنین در زمان زایمان نیز از دیگر علیم احتمالی سزارین می باشند.
گاهی پیشرفت زایمان مطلوب و طبیعی نیست. و یا در مواردی که جفت سر راه جنین قرار گرفته باشد و یا زودهنگام از رحم جدا شده باشد،و یا اینکه  وضعیت جنین به گونه ای باشد که به جای سر، پاها و انتهای بدن رو به پایین قرار گرفته باشند، و یا جنین در وضعیت ناپایدار باشد، از جمله مواردی است که بایستی با انجام عمل سزارین کودک را به دنیا آورد. اگر مادری قبلاً سزارین داشته است،هیچ لزومی ندارد که در زایمان های بعدی نیز سزارین نماید مگر اینکه در این حاملگی ها نیز همان دلایل قبلی یا دلایل موجه دیگری برای سزارین وجود داشته باشد.
مادری که به روش زایمان طبیعی کودک خود را به دنیا می آورد به نسبت فرد سزارین شده زودتر می تواند از بستر بلند شده و دوران نقاهت سریع تری خواهد داشت،بهتر و مناسب تر می تواند به نوزاد خود شیر دهد.
از نظر پزشکی سزارین یک عمل جراحی بزرگ محسوب می شود ومانند سایر اعمال جراحی نیاز به انجام بیهوشی عمومی دارد،و خطر ابتلاء به خونریزی ،عفونت،احتمال نیاز به انتقال خون و خطرات ناشی از بیهوشی در مادران سزارین شده بیشتر از مادرانی است که زایمان طبیعی کرده اند.
-مدت بستری شدن مادر بعد اززایمان طبیعی خیلی کمتراز سزارین است.
- مادرانی که زایمان طبیعی می کنند در امر شیردهی ودادن آغوز(شیر غنی اولیه) به نوزاد موفق تر هستند .زیرا مادر بلافاصله بعداز زایمان نوزاد خودرا درآغوش گرفته و او را شیر می دهد واز همان ابتدای تولد رابطه عاطفی بین مادر ونوزاد برقرار می شود. در حالی که در زنانی که سزارین می شوند ،نوزاد تا چندین ساعت از مادرش دور میماند.
-زایمان طبیعی از نظر اقتصادی نیز به نفع خانواده وجامعه است.
-درزایمان طبیعی ،خانم ها تناسب اندام خودرا باانجام ورزش های مناسب سریعتر از مادران سزارین شده بدست می آورند.
توجه داشته باشیم با توجه به عوارض اعمال جراحی و خطرات بیهوشی ناشی از انجام عمل سزارین بدون وجود دلیل لازم از انجام آن خودداری نماییم.


<      1   2